Rejse og handelsbetingelser

Generelle betingelser

Betingelserne nedenfor regulerer aftaleforholdet mellem rejsearrangør Sportenrejser.dk ApS og kunden. Aftalen indgås og gennemføres i overensstemmelse med Pakkerejseloven (Lov nr. 1666 af 26/12/2017 om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer).

Disse generelle betingelser udgør sammen med øvrige oplysninger på www.Sportenrejser.dk, fremsendte tilbud, rejsebevis og øvrige rejsedokumenter aftalegrundlaget mellem Sportenrejser.dk og kunden.

Ved en pakkerejse forstås en kombination af mindst to af nedenstående elementer, såfremt de af arrangøren udbydes samlet eller har været udbudt på forhånd og sælges samlet, og såfremt den samlede ydelse har en varighed på over 24 timer eller inkluderer en overnatning:

 • Transport
 • Indkvartering
 • Anden turistmæssig ydelse, der ikke er direkte tilknyttet til transport eller indkvartering, men som udgør en væsentlig del af pakkerejsen.

Rejsegarantifonden:

www.sportenrejser.dk er medlem af rejsegarantifonden nr 3411, bidrag til rejsegarantifonden er indregnet i rejsens pris. Alle rejsernes priser er inkl. moms.

Aftale og betaling:

En online booking, en mundtlig aftale eller en skriftlig aftale af et tilsendt tilbud fra www.sportenrejser.dk bindende og kan ikke ændres, annulleres eller refunderes. Ved betaling via online booking, en mundtlig aftale eller ved en skriftlig aftale bekræfter kunden at have accepteret de på webshoppen skriftligt oplyste rejse- og handelsbetingelser for rejsen. Hvis det mod forventning sker, at www.sportenrejser.dk efter kundens online booking, mundtlig eller skriftlig aftale forhindres i at levere den pågældende rejse/event på grund af manglende ledighed, prisændringer eller andet, forbeholder www.sportenrejser.dk sig retten til at annullere handlen. Dette skal meddeles kunden så snart det opdages.

Når alle elementerne i bookingen er endeligt bekræftet fra www.sportenrejser.dk side, sendes et rejsebevis/voucher til kunden på mail og først herved er rejsen endeligt bekræftet til kunden. Rejsebeviset sendes oftest mellem 2-5 dage fra du har modtaget din ordrebekræftelse. Har du ikke modtaget rejsebeviset tages kontakt til os på mail eller telefon.

Ved online booking kan der anvendes diverse betalingsmuligheder og betales med kreditkort. Alle betalinger er krypteret og sikker betalinger. Ved en mundtlig eller skriftlig aftale opkræves betalingen enten via en online betaling på vores webshop eller via bankoverførsel.

Ved alle rejsetilbud sendt skriftligt/mundligt til kunden, skal rejsens fulde beløb betales før vi bekræfter elementerne i bookingen og sender rejsebeviset. Hotel, billetter med mere er derfor først endeligt bekræftet når www.sportenrejser.dk har modtaget betaling og kunden har fået tilsendt rejsebeviset.

Er der indgået en særlig aftale om at kunden indbetaler depositum eller en ratebetalingsordning så vil betalingen ske i de forhold der er i den indgået aftale.

Fortrydelsesret:

Ved køb på www.sportenrejser.dk er der ingen fortrydelsesret jf. forbrugeraftalelovens § 9, stk. 2 nr. 2.

Billetsikkerhed – Officielle billetter:

www.sportenrejser.dk  har 100% billetgaranti, da vi udelukkende handler med officielle billetter. Der er ingen risiko for at du ikke får dine billetter leveret. Sportenrejser.dk er en professionel og troværdig leverandør af fodboldbilletter og har ALDRIG misset en billetlevering. Vi har vores egne agentkontrakter med fodboldklubberne, arrangøren og officielle billetagenter, og har skrevet under på handelsaftaler, der gør at vi lovligt og officielt kan sælge event, fodboldbilletter og fodboldrejser. Vi er derfor Official Ticket Agent eller sub-agent hos klubberne og er godkendt til at handle med klubbernes billetter. Vi skilter med det og er stolte af det.

Vi gør det ordentlig og det betyder faktisk at selvom der skulle ske fejl i en billetlevering kan vi altid kontakte klubben eller agenten og få dem udstedt på ny = ingen risiko og 100% billetlevering. Du kan altid få fat i os på vores nødtelefon som er bemandet døgnet rundt hvis der skulle være sket en fejl med billetleveringen. Bemærk at i weekenden er vi kun på nødtelefon nummeret og besvare ikke emails og SMS. Du skal derfor ringe til os.

Levering af fodboldbilletter og andre events billetter:

Det er forskelligt fra klub og kamp og eventarrangør hvornår og hvordan billetterne leveres. Det vil fremgå af dit rejsebevis hvordan billetterne leveres til netop din rejse;

 • De fleste klubber/eventarrangører sender i dag elektroniske billetter, hvilket betyder at de kommer som Etickets (pdf fil) der sendes til dig på email, som du skal printe. (ofte også helt ok at gemme på telefonen)
 • Mobilbilletter hvor du skal trykke på et link og downloade dem til din iPhone wallet app eller Android telefon Gpay wallet app. Du skal fra app så åbne din billet og scanne for entré.
 • Enkelte klubber/eventarrangører arbejder stadig en gammeldags papirbillet til levering/afhentning på hotellet/billetkontor
 • Enkelte klubber har udviklet billetsystemer hvor du skal downloade deres egen billetapp for at kunne modtage billetterne.

Kunden vil altid selv være ansvarlig for at kunne hente, downloade og administrere de her apps.www.sportenrejser.dk kan guide med hvordan app installeres og krav hertil. Kunden er dog selv forpligtet og ansvarlig for at have en telefon og den app der håndtere billetterne. www.sportenrejser.dk er ikke ansvarlig for om kunden har de nødvendige krav til mobiltelefon versioner og opdateringer der stilles for arrangørenes sider.

Generelt for alle billetter er at de bliver udstedt og sendt til dig fra 1-5 dage før.

Hotel og værelsetyper:

På rejsebeviset er angivet hvilket hotel, rejsedatoer og check ind tider der er booket. Disse tider er kunden forpligtet til at overholde. Det er vigtigt at ankomme til hotellet i check ind tiden og ankommer kunden efter kl. 24.00 skal vi oplyses herom, så vi kan advisere hotellet.

Ankommer i før check ind har størstedelen af vores hotelpartnere mulighed for at i kan få opbevaret baggagen, hvis ikke der er et værelse ledigt til jer.

Hoteller benytter No-Show regler der betyder at de må sælge dit værelse såfremt du ikke er checket rettidigt ind. Har du dermed ikke oplyst om meget sen check ind, eller en forsinkelse der gør at der ankommes en dag senere er der en stor risiko for at værelset ikke er dit længere.

Bemærk: Vi kan ikke 100% garantere sengefordelingen på hotelværelserne og vil i nogle tilfælde derfor booke en dobbeltseng, selvom Kunden har valgt 2 enkeltsenge i et dobbeltværelse eller modsat booke en dobbeltseng ved valget af 2 enkeltsenge. Ved valg af tripleværelse med 3 enkeltsenge vil vi i nogle tilfælde booke dobbeltseng med ekstra seng eller dobbeltseng med sofabed, selvom der er valg 3 enkeltsenge. Ønskes der fra Kunden en 100% garanti for værelsetypen skal vi kontaktes inden booking, for at sikre os at det er muligt. 

Ændringer og tilkøb:

Med mindre andet er oplyst eller aftalt ved bestilling af rejsen, vil mulige ændringer medføre et gebyr på minimum kr. 400,- per ændring. Bemærk at stiller hoteller, billetagenter, arrangører, luftfartsselskaber eller andre involverede partnere i bookingen specielle krav til ændringer, tager www.sportenrejser.dk forbehold for gebyrændringerne pålagt af leverandørerne. Beløbet kan derfor meget vel overstige kr. 400,- per ændring ;

Det variere hvilke hotelbookingbetingelserne der er i vores bookinger, og det er derfor ikke sikkert at vi kan få lov til at ændre den eksisterende booking. Vores hotelbookinger er oftest ikke-ændrings mulige. Kan det lade sig gøre at lave ændringen og det har en merpris på kr. 750 ved hotellet. Vil ændringen koste i alt kr. 1.150,- (750+400)

Billetændring. Det er altid individuelt om der kan ændres på en billet og hvilke muligheder der er. Det er de forskellige leverandører og arrangørers betingelser der er gældende og vi skal håndteres det specifikt for dine billetter. Er det muligt at ændre er der oftest et gebyr forbundet med dette. Det er ikke muligt at annullere og få refunderet billetter.

Ønskes der at tilkøbes ekstra overnatninger, flere personer, opgradere billetter eller andet, er vi altid behjælpelige med det. Vi kan dog ikke garantere at priserne for disse er de samme, som det tidligere tilbud da vi altid arbejder ud fra dagspriserne. Det vil derfor altid være et nyt skræddersyet tilbud der sendes personligt vedrørende din individuelle rejse.

Arrangement afbestilling, ændringer og kampflytninger:

En bekræftet rejse er ikke mulig at afbestille, uanset hvilke personlige forhold den eller de rejsende måtte have. Ubenyttet rejse eller rejseindhold vil ved annullering ikke blive refunderet af www.sportenrejser.dk , hverken helt eller delvist.

Hvis en event/kamp ændres inden for de købte rejsedatoer/spillerunder er der ingen refundering og det er Kundens eget ansvar at være rettidigt ankommet til destinationen og have et rettidigt afrejse tidspunkt fra destinationen. Når kampprogrammerne for fodboldturneringerne udkommer i juni/juli måned er alle kampene lagt fast på nogle spillerrunder: Weekend-runder og Midtuge-runder. Når vi kommer tættere på datoen for hvert enkelt spillerunde bliver kampene spredt ud over dagene i den pågældende spillerunde. Det er tv-rettigheder og turneringsregler der bestemmer hvilke kampe der skal spilles på hvilke dage og på hvilket tidspunkt. Vi har generelt og oftest ved ikke-programsatte kampe vores rejsepakker i weekend-runderne sat med check ind lørdag og check ud mandag, med mulighed for at købe ekstra nætter. Der er kampe fredag, lørdag, søndag og mandag, med størstedelen af kampene lørdag og søndag.  Midtuge-runderne er vores rejser generelt og oftest sat med check ind tirsdag og check ud fredag, med mulighed for at købe ekstra nætter – kampene kan være tirsdag, onsdag og torsdag. www.sportenrejser.dk dækker derfor de fleste kamptidspunkter ind med vores rejsedage, men der f.eks. stadig er en risiko for fredag og mandagskampe (tidlige lørdagskampe) og kampflytninger, som Kunden altid selv er risikoansvarlig for. Kunden kan altid ved aftalens indgåelse forlænge sine rejsedage og minimere risikoen, samt kontakte os hvis de senere ønsker en pris på at forlænge opholdet jf. vores Ændringer og Tilkøb betingelser.

Vi angiver et forventet spilletidspunkt på rejserne. Du er dog som Kunde selv ansvarlig for at følge med i kampprogrammerne og spilletidspunktet for din bookede kamp. Har du spørgsmål til kampprogrammet eller er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Der er også flere kamp program informationer under vores FAQ og på rejserne. Kampprogrammerne er med forbehold for særlige omstændigheder, der kan påvirke de almindelige anvisninger for fodboldturneringerne og fodboldforbundet.

Hvis et event/kamp rykkes til en helt ny dato, helt uden for den bookede Weekend-runde eller Midtuge-runde flyttes hele rejsearrangementet som udgangspunkt med til den nye dato, så kunden har mulighed for at opleve den bookede event. Der vil derfor ikke være tale om refundering af rejsen, men udelukkende ændring af rejsedatoerne. Rejserne er dermed altid gældende til et bestemt event og ikke nogle bestemte rejsedatoer. Ændringerne på hotelbookingen og evt. ny billetudstedelse er www.sportenrejser.dk ansvarlig for. www.sportenrejser.dk tager ikke ansvar for de omkostninger og ændringsgebyrer der kan være ved kundens egne bookinger såsom flybilletter, egne bookede hotelnætter eller events, som ikke var bestilt igennem www.sportenrejser.dk. Såfremt kampflytningen er forbundet med disse ekstra omkostninger står dette for kundens egen regning.

Hvis en event/kamp bliver udsat pga. vejrforhold eller andre uforudsigelige omstændigheder under den igangværende rejse vil billetterne være gældende til den nye event/kamp dato. Der vil derfor ikke være tale om refundering af fly, hotel eller billetterne. Kunden beholder billetterne til brug til den nye event/kampe, med mindre at arrangøren oplyser os om anden procedure. www.sportenrejser.dk er ikke ansvarlig for de omkostninger der vil være i forbindelse med transport og hotel til det nye arrangement.

Force majeure, hvis en event/kamp annulleres, flyttes eller afholdes uden tilskuer pga. naturkatastrofer, krigshandlinger, strejke, livsfarlige smitsomme sygdomme eller lignende, refunderes kundens ubenyttede ydelser ved et rejse arrangement ikke, hverken helt eller delvist. Dette gælder især, hvis kunden ved aftalens indgåelse kendte til de pågældende begivenheder eller begivenheden var almindelig kendt på købstidspunktet.

COVID-19 eller lignede

Det er Kundens ansvar, at opfylde gældende indrejseregler og vaccinationskrav på rejsemålet.

Kan www.sportenrejser.dk gennemføre forskellige rejseydelser, såsom levering af hotel,sportsbillet eller transport, er der ikke tale om et pakkerejseansvar fra www.sportenrejser.dk, men derimod er det Kundens egne personlige forhold der gør sig gældende.

Eksempler på pakkerejseansvar:

 • Indrejseforbud på destinationen
 • UM fraråder indrejse (orange/rød)
 • Aflysning af fodboldkamp
 • Ingen tilskuere på stadion

Eksempler på Kundens egne personlige forhold, hvor www.sportenrejser.dk ikke har pakkerejseansvar. I disse tilfælde henviser vi til kundens egne afbestillings- eller rejseforsikring, hvis kunden ikke ønsker at benytte pakkerejsen:

 • Lokale (nationale) restriktioner herunder krav om test og isolation. Hvor der ikke er totalt indrejseforbud på destinationen.
 • Manglende vaccination eller test
 • Smittet med Corona før afrejsen
 • Nær kontakt med smittet person før afrejsen

Afbestillingsforsikring og Årsrejseforsikring:

Vi anbefaler at du bestille en afbestillingsforsikring og en årsrejseforsikring, der dækker omkostningerne, såfremt deltagelse i rejsen bliver umulig- eller i væsentlig grad vanskeliggøres pga. død eller akut sygdom/ tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse, lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed ved deltageren selv, eller nærmeste familie. Denne forsikring tegnes via eget forsikringsselskab eller en af de anerkendte rejseforsikringsudbydere.

www.sportenrejser.dk ansvar og agentforhold:

www.sportenrejser.dk optræder som agent for hoteller, klubber, billetagenter og transport.

www.sportenrejser.dk ansvar er begrænset til de beløb vore underleverandører, der benyttes på den pågældende rejse, kan begrænse deres ansvar til, i henhold til de internationale konventioner:

 • Ved flytransport: Warszawa/Montreal konventionen
 • Ved søtransport: Athen konventionen
 • Ved togtransport: (COTIF/CIF) konventionen om internationale jernbanebefordringer

Ved de rejsendes deltagelse hos luftfartsselskaber og bustransport, optræder www.sportenrejser.dk som agent. Dette betyder, at det er transportselskabet, der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførsel af transportaftalen. Disse selskabers transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal/Warszawa konventionerne der blandt andet begrænser luftfartsselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst og ved ødelæggelse, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse. Ved deltagelse på en af fodboldklubbernes eller arrangørernes events med bustransport, sker det på eget ansvar og erstatningskrav mod www.sportenrejser.dk bortfalder.

Vi er fritaget for ansvar ved mangler og/eller skader, der rammer en deltager, forårsaget af katastrofer og andre begivenheder af force majeure karakter, eller på grund af deltagerens egen forsømmelighed. Endvidere er www.sportenrejser.dk fritaget for ansvar, ved aflysning af rejsen eller ved manglende opfyldelse af aftalte vilkår, som skyldes udefra kommende omstændigheder eller tredjemand, som vi, eller nogen vi er ansvarlige for, ikke med passende omhyggelighed kunne have forudset ved aftalens indgåelse eller have undgået eller afbødet.

Dette gælder dog ikke, hvis kunden ved aftalens indgåelse var bekendt med den pågældende begivenhed, eller begivenheden var almindelig kendt.

Kundens ansvar og pligter:

Den rejsende er forpligtet til:

 • At sørge for gyldigt pas og for at have de nødvendige visa og vaccinationer til rejsens gennemførelse. Det er ligeledes kundens pligt, at kontrollere at for- og efternavne i billetter, rejsepas og øvrige dokumenter er korrekte og stemmer overens med det oplyste til www.sportenrejser.dk – Vi benytter de oplyste navne i bookingen. Opdages det at der fejl i disse og er det kundes egen fejl gælder betingelserne som nævnt i afsnittet om Ændringer.
 • At rettidig sende de nødvendige informationer som www.sportenrejser.dk skal bruge i forbindelse med hotel og billet registreringerne.
 • Møde rettidigt på de i rejsebeviset eller ved anden anvisning oplyste steder.
 • At optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove tilfælde kan det føre til, at den rejsende af www.sportenrejser.dk eller dennes repræsentant bortvises fra den videre deltagelse i turen.
 • At respektere ordensbestemmelserne som gælder for hoteller, stadion, arrangørerne, transportmidler med mere.
 • At afholde alle omkostninger for eventuelle skader forvoldt på hoteller, stadion, arrangørens inventar, transportmidler med mere.
 • At afregne alle egne bestilte varer som roomservice, minibar, drinks med mere direkte med hotellet eller arrangøren. Samt betale den eventuelle turistskat byen har.

Bemærk at Pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder. Ved rejse til et Schengen-land, skal passet også altid medbringes på rejsen, da det er danske statsborgeres id i udlandet. Udlændinge med dansk opholdstilladelse skal altid medbringe gyldigt pas samt opholdstilladelse. Alle oplysningerne på ordrebekræftelsen/ fakturaen/ rejsebeviset vedrørende pas gælder kun for personer med dansk pas. Udenlandske statsborgere bør konsultere deres ambassader eller konsulat.

Overholder Kunden ikke kravene til pas, visa, sundhedsmæssige formaliteter, angivelse af korrekt navn på rejsedokumenterne samt gennemgang heraf, reglerne om rettidigt fremmøde samt ordensbestemmelserne, kan Kunden ikke gøre krav gældende mod www.sportenrejser.dk, formidleren eller underleverandøren til pakkerejsen for de følgevirkninger, mangler, gener eller tab, som den manglende efterlevelse af Kundens generelle pligter medfører.

Rejse aflysning på grund af manglende tilslutning

Såfremt rejsens gennemførelse betinges af en bestemt minimumstilslutning, vil dette fremgå af rejsebeskrivelsen og aftalegrundlaget. Det vil samtidig fremgå, hvilket antal deltagere, der minimum skal være tilmeld førend rejsen gennemføres, samt i hvor lang tid før afrejse dette antal senest skal være opnået. Hvis det nødvendige antal deltagere ikke opnås inden det angivne tidspunkt, kan www.sportenrejser.dk ansvarsfrit opsige aftalen om pakkerejsen. www.sportenrejser.dk underretter Kunden om opsigelsen af aftalen inden den i aftalen anførte frist.

Flybilletter:

Rejserne på www.sportenrejser.dk er som udgangspunkt uden fly med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen. Du skal derfor selv booke flybilletter. Hvis du er i tvivl om hvor og hvordan du booker flybilletterne er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os og blive guidet. Du kan i af vores rejsetips læse om transportmuligheder.

Hvis vi i særlige tilfælde siger ja til at stå for flybookingen, tager vi et gebyr for at håndtere det.  Herved er det samtidig kundens eget ansvar at holde sig opdateret med at flytiderne og kamptidspunktet stemmer overens. Alle ændringer i flybilletter uanset årsag i på kunders egen risiko og omkostningerne herved tilfalder kunden. Vi kan ikke refundere eller garantere at vi kan ombooke flybilletterne ved kampflytning.

Køb af kun fodboldbilletter eller et element

Ved køb af kun billetter eller et element som transport eller hotel, vil du ikke være dækket af rejsegarantifonden.

Opdatering på www.sportenrejser.dk, websider, webshops, og sociale medier:

Vi opdaterer vores rejser og indholdet heri løbende og www.sportenrejser.dk er uden ansvar såfremt kunden skulle have gemt en tidligere version på egen computer eller kunden har undladt at foretage en opdatering. Det er ganske normalt at priserne og ledighed ændrer sig hurtigt og væsentligt inden for meget kort tid, så selv nyoprettede tilbud kan ændre sig eller blive udsolgte ret hurtigt. Det vil til enhver tid være priserne på www.sportenrejser.dk der er de gældende, så længe ledighed og priser stadig er tilgængelige hos vores partnere.

www.sportenrejser.dk rejser og indhold er ofte delt og videreformidlet på andre sites. Det er udenfor vores kontrol og vi kan ikke stilles til ansvar for forkerte oplysninger eller beskrivelser af vores rejser. Det vil til enhver tid være den oplyste rejse på www.sportenrejser.dk der er gældende.

Prisændringer:

www.sportenrejser.dk forbeholder sig retten til efter aftalens indgåelse at ændre prisen i såvel opadgående som nedadgående retning pga. ændringer i billet, hotel og transportomkostninger.  Herunder forhøjet billetpriser, hoteller, brændstofpriser, skatter, afgifter eller gebyrer f.eks. lufthavns- landings eller start-afgifter, valutakurser eller andre omstændigheder der gør det umuligt at gennemfører arrangementet uden en prisstigning.

Turistskat / Byskat:

I mange byer har de indført en lokal turistskat på hoteller mm. Ved hoteller vil der ved afrejse blive opkrævet en turistskat som betales direkte til hotellet. Dette er personlig turist skat som turister bliver pålagt i byen, og derfor betales den også af dig/jer direkte til hotellet. Ofte er beløbet mellem 2-8 euro per nat og variere efter destinationen og hotelstandard.

Gavekort:

Vores gavekort er gyldige i 2 år fra udstedelsesdatoen og kan bruges på alle vores rejser, med mindre andet er aftalt. Du kan ikke få refunderet gavekort beløb. Du kan ikke veksles et gavekort til et nyt gavekort eller samle flere gavekorts til et.

Reklamation:

Reklamation over mangler på rejsen skal rettes til os på nødtelefon under rejsen på så vi kan håndterer det. Det skal være telefonisk kontakt og ikke på SMS eller mail. Der er altid en medarbejder på nødtelefon nummer som er åbent alle døgnets timer, når der er rejsende afsted, således at www.sportenrejser.dk straks kan forsøge at afhjælpe forholdet. Krav angående mangler, der ikke har kunnet afhjælpes på stedet efter kontakt med en www.sportenrejser.dk medarbejder, skal være www.sportenrejser.dk i hænde skriftligt, indenfor 2 uger efter rejsens afslutning, ellers bortfalder eventuelt krav.

Skulle der opstå uenighed mellem rejsebureauet og den rejsende, vedrørende mangler ved rejsen, kan deltageren indbringe sagen for rejseankenævnet. Ethvert krav mod www.sportenrejser.dk reguleres efter dansk ret hos værnetinget for søgsmål Sø- og Handelsretten.  Klager eller søgsmål, der ikke kan afgøres af Rejseankenævnet, skal afgøres ved Sø- og Handelsretten i Danmark.

Nyhedsbrev:

Ved booking af en rejse på www.sportenrejser.dk bliver du og andre oplyste emails tilmeldt vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Øvrige betingelser:

Rejsen gennemføres iht. de af Forbrugerrådets vedtagne betingelser for deltagelse i pakkerejser. Der tages forbehold for tastefejl på vores hjemmeside www.sportenrejser.dk og i vores øvrige udsendte materiale.

Rigtig god rejse!